Aktivnosti


Izletišta

Svega desetak minuta vožnje udaljen od autoceste koja povezuje Zagreb sa Rijekom, Agroturizam Japodi je u središtu svega što nekom može biti razlog za posjet zelenom srcu Hrvatske.

U našoj su blizini tri špilje, Lokvarka i Bukovac u Lokvama i Vrelo u Fužinama. Tu je i jedna prelijepa, ali i preopasna špilja , pa Hajdovu hižu u Drgomalju zasad posjećuju samo speleolozi. Lokvarka je zbog svoje izuzetne ljepote te bogatstva špiljskih ukrasa proglašena spomenikom prirode.

Špilja
Riječni brzaci

Tu su i dvije rijeke, Kupa i Dobra kao i nekoliko njihovih pritoka. S vakako vrijedi posjetiti i pritoke Kamačnik, što oplakuje obale istoimenog kanjona u Vrbovskom te Kupicu u blizini kanjona, Vražj i prolaz pokraj Skrada.

Izvor rijeke Kupe je nestvarno lijep. Pomalo skriven od posjetitelja, u dubini Nacionalnog parka Risnjak, nalazi se pravo malo čudo prirode kao prizor iz bajki.

Još se prirodnih ljepota nalazi u našoj okolici. U selu Međeđima stoji više od 2000 godine stara tisa, svakako najstariji živući stanovnik Hrvatske, dok perivoj dvorca na Severinu na Kupi predstavlja spomenik parkovne arhitekture.

Tu su i četiri jezera, nekoliko strogih prirodnih rezervata, park šume, prirodni rezervati... ni deset dana ni je dovoljno da bi se sve vidjelo.

Jesmo li spomenuli more i prekrasne primorske gradiće na svega pola sata udaljenosti?

Spilja
Japodi.com - 2013 by SpinMedia