Aktivnosti


Ribolov, Rafting, Kanjoing

Rijeke, potoci i jezera Gorskog kotara pružaju izvanredne mogućnosti uživanja u nizu tzv. vodenih sportova. Ribiči će tako uživati u netaknutoj prirodi i posvemašnjem miru uz rijeku Čabranku, Dobru i Kupu, ali i brojne njihove pritoke koje po ribljem bogatstvu i prirodi koja ih okružuje nimalo ne zaostaju za svojim "velikim sestricama". Ribolov je moguć i u jezerima Gorskog kotara. U lokvarskom jezeru ljeti se može kupati, a tijekom cijele godine ribariti. Kažu, da su u ovom jezeru uhvaćene neke od najvećih pastrva na svijetu! I fužinarski je kraj izuzetno bogat vodom, pa su izgrađena tri akumulacijska jezera. Najstarije je Bajer, izgrađeno pedesetih godina prošloga stoljeća, izvrsno je za vožnju čamcem, kanuom, kajakom, za surfanje pa i za jedrenje zbog čestog vjetra.

Pecanje u rijeci
Rafting

Jezero Lepenica najveće je umjetno jezero u fužinarskom kraju, a u njemu se održavaju ribička i natjecanja u podvodnoj orijentaciji.

Rafting je moguć na rijeci Kupi, a u Vražjem prolazu postoji i kanjoning što je avantura koja se pamti. Penjanje uz strme litice u vrleti Vražjeg prolaza jedan je od događaja o kojem se tijekom dugih zimskih noći ispredaju priče.

Japodi.com - 2013 by SpinMedia